Je huisdier is een belangrijk lid van het gezin. Dit vriendje wil je natuurlijk maar al te graag op de foto nemen. Dieren hebben weinig geduld, weinig aandacht en zijn lastig te regisseren. Toch is dat juist wat het ook zo leuk maakt en levert het mooie momenten en foto’s op. Waar moet je nou op letten bij het fotograferen van je huisdier?

 

Sommigen zeggen dat het fotograferen van je huisdier overeenkomt met het fotograferen van kinderen. Voor het maken van prachtige kinderfoto’s hebben wij eerder een blog geschreven. Deze kun je hier teruglezen.

 

#TIP 1 De ogen

Huisdieren fotograferen lijkt eigenlijk best veel op portretfotografie. We kijken automatisch naar de ogen. Bij een goed portret kun je het verhaal van de persoon aflezen aan de ogen. Dit geldt ook voor je huisdier. Zorg daarom altijd dat de ogen scherp zijn. Dit geeft meer persoonlijkheid en emotie aan je portret.

 

Huisdier fotograferen

 

#TIP 2 Focus op de details

Probeer eens anders naar je huisdier te kijken. Onze vriendjes hebben niet voor niets van die schattige snuiten en poten. Zoom eens in op deze details voor een leuk effect. Het maakt de kijker direct nieuwsgierig en geloof ons, het ziet er ontzettend lief uit.

Details huisdier

 

#TIP 3 Gebruik natuurlijk licht

Als je een foto maakt van je huisdier maak dan zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Als je buiten fotografeert probeer dan goed op de zon te letten zodat je niet tegen het licht in fotografeert. Op een zonnige dag is het in de middag het minst geschikt om te fotograferen. Hierdoor krijg je harde schaduwen en dit staat niet altijd mooi. Ooit gehoord van de ‘Golden Hour’? Het uur voordat de zon op- of ondergaat. Dit zorgt voor prachtige, warme foto’s.

 

Licht huisdierfotografie

 

#TIP 4 Samen met jou

Een foto wordt nog leuker als het huisdier niet alleen op de foto staat. Samen met andere dieren kunnen er prachtige plaatjes ontstaan, maar natuurlijk alleen als de dieren leuk met elkaar omgaan. Interactie kan ook tussen jou, als fotograaf, en je huisdier. Dit kun je makkelijk maken door een lekkernij bij de camera te houden om er zeker van te zijn dat je huisdier jou de volle aandacht geeft.

 

Samen fotografie

 

#TIP 5 Ga lekker je gang!  

Voor de meeste dieren is het niet natuurlijk om stil te zitten voor de camera. Dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Fotografeer je met een professionele camera? Stel je camera zo in dat je een korte sluitertijd hebt zodat je de beweging vast legt en gave actiefoto’s krijgt.

 

Spelen huisdier

 

Wat doe je met je foto’s?

Die plaats je natuurlijk in je Instawall! Wij zijn ontzettend benieuwd naar de foto’s van jullie huisdieren en de prachtige Instawalls. Deel ze onder #myinstawall op Instagram.

Wil je meer inspiratie? Volg ons op Instagram en Pinterest.