Het fotograferen van kinderen kan soms best lastig zijn. Ze letten niet op, blijven niet staan of doen gewoonweg niet wat je voor ogen had. Toch is het maken van kinderfoto’s makkelijker dan je denkt. In deze blog geven wij je een aantal tips die het fotograferen van kinderen makkelijker én leuker maken.

 

TIP #1 Camera gereed

Niets is zo vervelend als een leuk moment missen en deze vervolgens na moeten spelen. Houd daarom altijd je camera binnen handbereik. Fotografeer je met een professionele camera? Zet je camera dan alvast op de juiste instellingen. Dit scheelt een hoop tijd!

 

TIP#2 Ooghoogte

Wees niet bang om op de grond te gaan liggen of om door je knieën te zakken. Kinderen zijn toch een stuk kleiner dan jij. Fotografeer daarom op ooghoogte. Als je niet op ooghoogte fotografeert creëer je een soort vogel-zicht wat niet altijd leuk is voor kinderfoto’s.

 

Kinderfoto's

 

TIP #3 Lachen

Een geposeerde glimlach is niet altijd de mooiste. Het liefst fotografeer je een oprechte lach, en die krijg je meestal niet door een ‘lach eens naar de camera’ te zeggen. Maak in plaats daarvan plezier en doe eens gek. Op deze manier maak je het kleintje echt aan het lachen waardoor er een natuurlijke lach op het gezichtje verschijnt. Het plezier zal van de kinderfoto’s af stralen!

 

Lachen

 

TIP #4 High Five!

Als het kind goed luistert bij het maken van de foto’s mag je hem of haar best belonen. Deze beloning hoeft niet altijd in de vorm van een snoepje of een andere traktatie te zijn. Een compliment of een high five werken ook altijd goed. Een ander idee is het kind mee laten beslissen over de foto. Bovendien geeft dit je kind ook een beetje meer zelfvertrouwen!

 

High five

 

TIP #5 Neem de tijd

Het kind doet niet altijd wat jij het liefste wil. Haasten of ongeduldig zijn heeft hierbij ook geen zin. Kinderen zijn nou eenmaal kinderen. Het is belangrijk dat je dit accepteert. Leg je camera even weg en probeer het op een ander moment nog eens.

 

Veel plezier!