Pasen komt er weer aan en dat betekent vrolijkheid in huis. Gekleurde (choco)eieren, paastakken en pastelkleuren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je huis te versieren. Wij hebben Pinterest doorzocht naar de leukste DIY’s, die je goed met kinderen kunt maken. Have fun!.

 

BUNNY BANNER

Wat heb je nodig:

• Touw
• Schaar
• Lijm
• Gekleurd papier
• Decoratieballetjes van stof (bij voorkeur wit)
• Optioneel: sjabloon van konijn

We starten met deze schattige slinger. Knip konijntjes uit verschillende, gekleurde papieren. Je kunt dit uit de losse pols doen of een sjabloon gebruiken die je online kunt opzoeken. Vervolgens lijm je de oren van de konijntjes aan één zijde van het touw. Het is leuk als alle oren op gelijke hoogte zitten. Als laatst lijm je op elk konijntje een balletje (staart) en je slinger is klaar.

 

 

A TOUCH OF GOLD 

Wat heb je nodig:

• Een schaal
• Gekookte eieren
• Blauwe verf of rode kool
• Een kwast
• Gouden verf

De keukentafel versieren met een schaal vol mooie eieren? Hier kun je je creativiteit op los laten. Dus pak een schaal naar keuze en beginnen maar. De eieren kun je verven in een blauwe kleur of je doet het op de originele (misschien zelfs nog wel leukere) manier: tijdens het koken. Door een kwart rode kool, in stukjes gehakt, mee te koken met de eieren krijgen de eieren vanzelf een blauwe kleur. Je kunt de eieren na het afkoelen nog versieren door er gouden verf op te spatten zoals in het voorbeeld hieronder. Leg de eieren in de schaal, op tafel en tadaa!

 

PAASTAKKEN 

Wat heb je nodig:

• Een vaas
• Paastakken
• Eieren
• Decoratie stro
• Mini eitjes

Een paar paastakken staan leuk in bijna ieder interieur tijdens Pasen. Er zijn verschillende manieren om ze te versieren. Dit jaar eens wat nieuws proberen? Meestal gooien we de eierschalen na gebruik van het ei in de prullenbak. Maar wanneer je in een eierschaal voorzichtig een gaatje prikt, kun je deze laten leeglopen zonder dat het ei breekt. De schaal kun je gebruiken om kleine nestjes te maken en op deze manier je paastakken te versieren.

 

VOOR DE KLEINTJES

Wat heb je nodig:

• IJsstokjes
• Verf
• Hard wit papier
• 6 witte pijpragers
• 2 witte balletjes stof
• 1 klein roze balletje stof
• Lijm
• Schaar
• Zwarte stift

Pasen is de perfecte gelegenheid om met je kinderen te knutselen. Maak bijvoorbeeld deze konijnen maskers en maak er leuke foto’s mee. Begin met het beschilderen van de ijsstokjes in een vrolijke kleur. Vervolgens lijm je de 6 pijpragers (snorharen) op het stokje en laat deze goed drogen. In de tussentijd kun je de tanden tekenen op het papier en uitknippen. Plak de tanden op de snorharen met de lijm en laat aan de bovenkant een stukje ruimte over voor de neus van het konijn. De neus maak je door de twee witten balletjes stof aan elkaar te plakken en het roze balletje erop. Lijm vervolgens de neus boven de tanden vast aan het stokje en jullie masker is klaar.

 

 

Wil je meer inspiratie opdoen? Volg ons op Pinterest.