Wij geloven dat iedereen mooie foto’s kan maken. Daar hoef je echt geen professionele fotocamera voor te hebben of fotograaf voor te zijn. Om je gemaakte foto’s een extra touch te geven zijn er duizenden fotobewerking apps te vinden in de appstore op je telefoon. Welke moet je nou kiezen? Wij helpen je graag en handje en hebben onze favoriete apps op een rijtje gezet. 

 

Snapseed

Gratis

Snapseed is een volledige fotobewerking app van Google. Met deze app kun je veel doen zonder dat het moeilijk wordt (yay!). Denk bijvoorbeeld aan je foto’s scherper maken, uitsnijden en de kleur en belichting verbeteren. Ook zijn er genoeg filters waar je mee kunt experimenteren. Met deze app kun je zelfs tot in de kleinste details aanpassingen doen.

 

Fotobewerking app

 

Airbrush

Gratis

Airbrush is een handig fotobewerking app om een selfie te bewerken. Deze app beschikt over soortgelijke functies als de hierboven genoemde Snapseed maar heeft daar een aantal selfie-specifieke extraatjes aan toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een ‘acneknop’, waarmee je pukkeltjes en onzuiverheden op je gezicht kan laten verdwijnen en kun je je tanden een stuk witter maken. Je kunt ook helemaal gek doen en je gezicht opnieuw shapen of make-up toevoegen.

 

fotobewerking

 

VSCO

Gratis

De favoriete fotobewerking app van veel mensen is VSCO. Deze app functioneert naast het bewerken ook als een camera en als platform om je foto’s op te delen. Je hebt keuze uit ontzettend veel natuurlijk uitziende filters en kunt gebruik maken van de vele bewerkingtools. Daarnaast kun je de sterkte van elke filter aanpassen aan je foto voor een natuurlijk effect.

Fotobewerking

 

Typorama

Gratis

Wil je teksten toevoegen aan je foto? De fotoberwerking app Typorama is dan perfect voor jou! De app bevat talloze lettertypes en layouts. Grafische kennis is dus helemaal niet nodig. Typorama bevat zo’n 47 tekststijlen en meer dan honderd verschillende lettertypes. Je hebt het bewerken zelf in de hand, kunt delen van de tekst verwijderen en filters gebruiken.

 

Fotobewerking app tekst

 

Instagram

Gratis

Last but not least, Instagram natuurlijk! De meeste van jullie zijn wel bekend met deze applicatie. Naast het toevoegen van veel filteropties kun je ook andere bewerkingen doen. Het gaat om kleine aanpassingen zoals je foto bijsnijden, lichter maken en het contrast aanpassen. Het is redelijk basic maar helpt je wel je foto’s net even wat sprekender te maken.

 

fotobewerking instagram

 

Heb jij je favoriete foto’s een finishing touch gegeven? Start dan met het maken van je Instawall!

Tip: door de foto’s in je Instawall met hetzelfde filter te bewerken, zorg je voor een mooie eenheid in je Instawall