Als je deze zomer de perfecte vakantiefoto’s wilt schieten, lees dan verder. We hebben een aantal originele tips verzameld om je te helpen het ultieme zomergevoel in je foto’s over te brengen. Als je veel foto’s wilt gebruiken voor in een collage is het mooi als de vakantiefoto’s goed bij elkaar passen, daar hebben we dus op gelet. Have fun this summer!

 

1: Onderweg 

Het gevoel van onderweg zijn.. best feeling ever. Alles voor éven achterlaten, op avontuur gaan. Op vakantie gaan is zoveel meer dan alleen de eindbestemming. Dus fotografeer vooral ook de volgepropte auto of die enthousiaste koppies in het vliegtuig. Zo vang je het gevoel van reizen in een foto.

 


vakantiefoto's

2. Fotografeer een gevoel

Denk eens verder dan landschappen, familiefoto’s en zonsondergangen. Zoom in en fotografeer jouw vakantiegevoel. Om een gevoel te fotograferen, kies je voor kleine, intieme momenten. Denk aan de hitte op het strand, het zand tussen je tenen. Ga voor een close-up van een gebruinde huid, wees niet bang om maar delen van iemand te fotograferen.

Maak een close-up van zandkorrels, of die heerlijke fles wijn. Hierdoor breng je niet alleen het gevoel over, je maakt direct detailshots, rustige beelden, die het uitzonderlijk goed doen in een Instawall. Details die je fotografeert zullen in de Instawall een geheel vormen met andere foto’s en tegelijkertijd voor rust zorgen.

vakantiefoto's

 

 

3. Fotografeer elkáar

Als je bent een groep of gezin bent, zijn het vaak één of twee mensen die de vakantiefoto’s maken. Het is leuker om elkaar te fotograferen, gedurende de vakantie. Zo krijg je meer natuurlijke foto’s (want geen selfies of geposeerde groepsfoto’s) en iedereen staat op de foto.

Lees ook: Cute! Hoe leuk zijn deze zomerse vakantiefoto’s met kinderen

 

4. Look around! Kies voor een spetterende achtergrond

Kijk om je heen en zoek naar die perfecte achtergrond voor jouw foto. In mediterraanse landen heb je vaak prachtig gekleurde huizen en muren. Tel hierbij op dat je tijdens vakantie gewoon meer tijd hebt om even stil te staan bij de omgeving en je zult versteld staan van de mogelijkheden die je zult zien wanneer je goed om je heen blijft kijken.

 

vakantiefoto's

 

 

5. Flat-lays 

Ze overheersen Instagram, en dat is niet voor niets. ‘Flat-lays’ doen het erg goed in een overzicht, en daarom ook in een Instawall. Flat-lays zijn foto’s die je van bovenaf neemt. Bijvoorbeeld van de tafel vol lekker eten, je zonnebril langs het zwembad of je mooiste vakantie outfit in het zand. Het zorgt, zoals we niet vaak genoeg kunnen noemen, voor rust in jouw Instawall. Let bij het maken deze vakantiefoto’s wel op dat jouw eigen schaduw niet op de foto komt. Ga dus niet met je rug naar de zon toe staan.

 

vakantiefoto's

 

 

6. Ga op zoek naar mooie schaduwen 

Zoals we al eerder noemden, is om je heen blijven kijken een must wanneer je bijzondere vakantiefoto’s wilt maken. Met een beetje geluk is er volop zon, en dus ook een heleboel mooie schaduwen. Zoals hieronder, met de schaduw van palmbladeren.

 

vakantiefoto's

 

 

7. Gebruik van tekst

Teksten voor in jouw Instawall vind je lang niet alleen online. In shops, restaurants en op straat kun je zomaar tegen een catchy quote aanlopen. Of wat dacht je van een tekst in het zand? (Je kunt natuurlijk ook kiezen uit de quotes in onze tool. Die sleep je heel gemakkelijk in je Instawall).

 

 vakantiefoto's

 

8. From above

Net als de flat-lays zijn de foto’s hieronder van bovenaf gemaakt. Deze foto’s doen het goed in een Instawall, omdat er rondom het onderwerp verder veel rust in de foto’s heerst. Je hebt natuurlijk niet altijd de mogelijkheid om vanaf een trap of berg een foto te maken, maar gelukkig kun je met standpunten eindeloos variëren. Maak daarom niet één, maar meerdere foto’s vanaf verschillende standpunten. Zo ontdek je al doende wat ‘werkt’ en wat niet.

 

vakantiefoto's

 

9. Portreteer iedereen op hetzelfde dagdeel

Met het gezin of vrienden op pad? Dan mogen ook een paar mooie portretten niet ontbreken op jouw Instawall. Door alle gezins- of vakantieleden rondom hetzelfde tijdstip te fotograferen, gebruik je hetzelfde licht waardoor de foto’s samen goed bij elkaar passen. Dat zorgt straks voor een mooie eenheid in de collage. Je moet hier wel even de tijd voor nemen, maar het resultaat van zo’n gezamenlijke ‘shoot’ kan fantastisch uitpakken in een Instawall. Kies voor een avond met ondergaande zon of een frisse dag in de duinen.

 

10. Duik onderwater 

Onderwater zijn heeft iets magisch. Met een onderwatercamera ben je het veiligst, maar je kunt op internet tegenwoordig ook  voor een paar tientjes een onderwaterbehuizing voor je telefoon kopen. Leuk om mooie vakantiefoto’s te maken tijdens het snorkelen of zwemmen. Kies voor een zonnige dag, zo krijg je die mooie weerspiegeling van de rimpels in het water.

Tip: Geen zin in gedoe met een onderwater camera? Fotografeer iemand die onderwater door het zwembad zwemt voor hetzelfde rimpel-effect. Zwembadwater is zo helder, dat je de weerspiegeling van het water zo ook kunt zien.

 

vakantiefoto's

 

Veel plezier met fotograferen! En boven alles, geniet van een heerlijke vakantie.

Wil je meer inspiratie voor het maken van jouw Instawall? Check onze inspiratie-pagina of volg ons op Instagram.

 

vakantiefoto's

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Bekijk hier alle Instawalls