V a k a n t i e

Herken je dat, op vakantie opeens de tijd hebben om een heleboel mooie foto’s te maken? Heel logisch, want tijdens vakanties maken we de meeste foto’s. Als je iedere dag foto’s maakt, kan het zomaar zijn dat er aan het einde van je vakantie een paar honderd nieuwe foto’s op je telefoon staan. Vaak is het na je vakantie nogal een drempel om alles door te spitten voor je fotoboek of Instawall. Daarom delen wij de beste tips om je foto’s op te slaan en te bewaren, zonder dat dit veel tijd hoeft te kosten.

 

 

 

 

Zo bewaar je je vakantiefoto's

 # 1 | Maak een nieuw album op je telefoon.


Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk op je iPhone, iPad of Android telefoon een apart fotoalbum aanmaken. Heb je een mooie foto gemaakt? Selecteer deze en voeg hem eenvoudig toe aan het album. Houd je van structuur? Maak dan meerdere albums aan, geselecteerd op plaats, datum of kleuren. Tip! Deel het album met iedereen waarmee je op vakantie bent, zo heb je een verzameling van diverse foto’s en sta jij er ook een keer op!

 

# 2 | Sla op als favoriet


Op bijna iedere telefoon zit een ‘favorieten’ functie. Heb je een mooie foto gemaakt, waar je heel trots op bent? Markeer deze dan als favoriet en hij komt automatisch in je mapje ‘favorieten’ te staan, ideaal! Eenmaal terug van vakantie kun je eenvoudig al je foto’s terugvinden in de map en direct uploaden in de Instawall tool.

 

Zo bewaar je het beste je foto's tijdens je vakantie

 

# 3 | Less is more


Houd het overzichtelijk! Zit je een tijdje in de auto of vlieg je terug naar huis? Dan is dat een mooie gelegenheid om eens orde te scheppen. Begin met selecteren, haal de dubbele en onscherpe foto’s eruit. Maak vervolgens een selectie van de foto’s in het album en zodra je hier klaar mee bent ga je nog een keertje door alle foto’s heen. Tevreden? Verzamel dan je mooiste beelden en maak er een mooie Instawall van!

# 4 | Sorteer op locatie


Wist je dat veel smartphones een functie hebben dat ze jouw foto’s op locatie sorteren? Probeer het maar eens uit en bekijk het in je algemene fotoalbum. Hierdoor kun je gemakkelijk je foto’s per plaats bekijken. Let er wel op dat je je locatie aan hebt staan. Liever op de oude manier? Pak dan je fotoalbum en de kaart erbij en markeer zo de route en / of plaatsen waar je bent geweest.

 

Selecteer je foto's op locatie

 

# 5 | In the cloud


Heb je je foto’s het liefst direct op één verzamelplaats? Dat kan super gemakkelijk via iCloud, Dropbox, Google foto’s of Onedrive. Hierdoor heb je gelijk een back-up en kun je overal bij je foto’s wanneer je ook wilt. Scheelt ook weer ruimte op je telefoon of tablet.

 

# 6 | Bewerk direct


Wil je je foto’s eenvoudig bewerken op je telefoon, maar liever niet alles op Instagram zetten? Gebruik dan de standaard bewerk mogelijkheden van je telefoon, of gebruik een app als ‘Snappend’, zodat je foto’s niet direct online komen te staan.

 

Zo bewaar je je foto's het beste tijdens de vakantie

 

Ook benieuwd hoe je de beste vakantiefoto’s kan maken? Dat lees je hier!

 

Ok! En nu?.. Lay down en geniet! Niet alleen van de grote dingen, maar juist ook van de kleine momenten in de zomer! Wij zijn benieuwd naar jullie creaties. Heb je zelf nog tips of toevoegingen van het bewaren van je foto’s? Laat het ons weten via redactie@instawall.nl.