Yes, zomer! Tijd voor het maken van nieuwe herinneringen met het hele gezin. Wil jij alle leuke momenten deze zomer vastleggen op foto? Lees dan verder, want met deze inspiratie maak je de allerleukste vakantiefoto’s van je kinderen.

 

1. Deel hun perspectief


Zak eens goed door je knieën, of ga op de grond zitten voor je de foto neemt. Zo kom je op gelijke hoogte met je kinderen en zie je de wereld vanuit hun perspectief. Bovendien kan het fotograferen minder geforceerd zijn voor kleintjes, wanneer jij relaxed op de grond zit.

 

vakantiefoto's

 

2. Little kid, big world!


Laat de grootsheid van de wereld zien, door je kleintje op de foto te nemen in een rustige omgeving. Dit kan zowel in de natuur als in de stad zijn. Door het onderwerp van je foto (zoon of dochter dus) met behulp van de rule of thirds op de juiste plek te plaatsen, krijgt je foto een bijzondere compositie.

Let wel op, voor deze vakantiefoto’s heb je geduld nodig. Omdat je verder weg staat, kan het soms best even duren voordat er verder niemand op de foto staat. Gewoon rustig afwachten, dat werkt echt!

 

vakantiefoto's

 

3. Ik ga op reis en neem mee..


Ach, de kleine avonturier. Hoe lief is het wanneer jouw kleintje er met zijn of haar eigen koffer/rugtas op uit gaat. Vergeet dit moment in alle haast tijdens de reis niet even snel op de foto te zetten.

 

4. Let them PLAY


Op vakantie mag (bijna) alles. Lekker spelen en ravotten, met een gevoel van haast oneindige vrijheid. Om dit gevoel in een foto te vangen zul je jouw kinderen moeten fotograferen op een moment dat ze lekker druk zijn. Dus laat ze rennen, springen, klauteren. Houd je camera met de juiste instellingen bij de hand, maar neem de foto pas als je denkt dat het moment daar is. Anders haal je de spontaniteit uit het moment, en dat wil je liever niet.

 

vakantiefoto's

 

5. Tegenlicht 


Zomeravonden aan de zee of een meer.. heerlijk. Om het gevoel van een zomeravond goed in een foto te vangen, kun je het beste met het tegenlicht van de zon werken. Wanneer je het profiel van je kinderen tijdens zonsondergang fotografeert, breng je dat warme zomeravond-gevoel perfect over in de foto’s.

 

vakantiefoto's

 

6. De niet-zo-statische familiefoto. 


Een vakantiefoto van je gezin wil je toch wel écht hebben. Maar liever niet zo statisch, dus geen lachen-naar-het-vogeltje dit keer. Draai je eens om, focus op elkaar in plaats van de camera. Speel met hoogte, neem een sprong of ga voor een gave achtergrond.

Tip: Deze foto kun je door iemand anders laten maken, maar een voorbijganger zal toch vaak wachten tot jullie lachend in de camera kijken.. Dus een zelfontspanner lijkt ons een prima idee! Kun je meteen mooi de setting uitzoeken.

 

vakantiefoto's

 

 

7. Stop de auto! 


Een beetje nostalgie, daar houden we wel van. Dus het maakt niet uit als je fotoboeken vol hebt met zonnebloem-foto’s of graanvelden van je eigen ouders en gezin. Nu je zelf op vakantie gaat kun je prima nieuwe versies met je eigen kinderen maken. Het blijft gewoon een mooi gezicht, een kind in een wijds veld vol mais, graan of zonnebloemen. Dus zet vooral je auto stil langs dat Franse landweggetje.

 

Foto veld

Lees ook: Zo maak je die perfecte vakantie-foto’s 

 

8. Smile! 


Wil je een heerlijke, vrolijke portretfoto van jouw kleintje? Begin dan vooral niet met cheeseee, of geef ze het gevoel dat ze ‘moeten’ lachen. Dan krijg je namelijk vast een rijtje tandjes te zien, al dan niet met fietsenrek, maar spontaniteit is ver te zoeken. Een échte lach krijg je alleen wanneer kinderen ook echt moeten lachen. Dus maak een grapje, een raar geluidje, forceer niet en doe gek!

Foto vakantie

 

9. Up in the air!


Foto’s als deze laten niets dan puur plezier zien. Nu ze nog klein zijn kun je deze foto maken, straks zijn ze echt te groot. Dus kies een mooie achtergrond en hop, de lucht in!

Tip: Vanuit een ander perspectief kan dit natuurlijk ook. Blijf spelen met verschillende standpunten, een foto kan een totaal ander uiterlijk krijgen als je hem vanuit een andere hoek neemt.

Vakantiefoto's

 

Hoe je dat heerlijke zomer gevoel vasthoudt als je thuis bent? Print uit, die foto’s : ) Bij Instawall zijn er genoeg leuke mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een Instawall poster collage, of print jouw lievelings-vakantiefoto’s groot uit op plexiglas of aluminium, voor aan de muur (zoals Judith deed). Zo blijf je wegdromen bij die heerlijke vakantie.

 

Wil je meer inspiratie opdoen? Volg ons op instagram voor Instawalls en op pinterest voor foto- en interieur ideeën.