Meer dan eens krijgen wij bij Instawall de vraag: “Welk materiaal kan ik het best kiezen om mijn foto of Instawall op af te drukken?” We begrijpen dat dit best lastig is. Want wat is het verschil nu eigenlijk tussen aluminium en plexiglas? Wat past het beste bij de foto’s die je hebt gebruikt en wat staat het mooist in jouw interieur? We leggen je daarom graag in uit wat nu precies het verschil is tussen de materialen waarop we printen. Te beginnen de meest populaire materialen: het verschil tussen aluminium en plexiglas.

 

aluminium en plexiglas

Elke Instawall wordt met liefde geprint op materiaal met een hoge kwaliteit. Wat overeenkomt tussen aluminium en plexiglas, is dat beide worden geprint door middel van de nieuwste UV-techniek. Dit houdt in dat de print beschermd is tegen zonlicht en UV-straling en dat kleuren dus niet kunnen verkleuren in de zon. Zowel aluminium als plexiglas hebben een professionele uitstraling en worden ook in galerieën, musea en door professionele fotografen gebruikt. Het grootste verschil tussen de materialen vind je in de uitstraling. Hieronder leggen we het je uit.

 

Plexiglas: stijlvol en helder

Plexiglas is helder, glad materiaal met een spiegelend effect. Het plexiglas geeft de Instawall een mooie, stijlvolle en luxe uitstraling. Een Instawall op plexiglas is opvallend, helder en door de hoge kleurintensiteit komen kleuren prachtig tot leven. Het glas is zo’n 4 mm dik en geeft een prachtig scherpte-diepte effect aan de foto’s.

 

aluminium en plexiglas

 

Ons plexiglas is duurzaam en het verkleurd niet. In plexiglas komen gekleurde, heldere en lichte foto’s het mooist tot zijn recht. Het past goed in verschillende type interieurs, denk bijvoorbeeld aan stoer Scandinavisch, maar ook landelijk of klassiek. Wil jij een stijlvolle Instawall aan de muur met een helder, spiegelend effect? Kies dan voor plexiglas.

Maak een Instawall op plexiglas 

aluminium en plexiglas

 

Aluminium: stoer materiaal met een mat effect

Een fotoprint op aluminium heeft een licht industriële uitstraling met een prachtig mat effect. Dibond aluminium is tijdloos, weerbestendig en vormvast. Hierdoor kan de aluminium Instawall overal in het interieur worden opgehangen, zowel binnen als buiten.

 

aluminium en plexiglas

 

Aluminium, ook wel dibond aluminium of kortweg dibond genoemd, is zeer geschikt materiaal voor het printen van foto’s. Het dibond bestaat uit twee flinterdunne platen aluminium, maar daartussen een harde kunststof kern van zo’n 3 mm dik. Dit zorgt ervoor dat de plaat waarop de foto wordt gedrukt, vormvast en zeer licht is. Je kunt het materiaal dus niet buigen.

 

aluminium en plexiglas

 

Hoewel aluminium klinkt als het metaal, zie je dit niet terug in de print. De foto’s worden namelijk geprint op een witte, matte achtergrond. Een aluminium Instwall heeft een stoere matte uitstraling. Dit materiaal doet het onder andere goed in een interieur met een industrieel of Scandinavisch tintje, maar is eigenlijk geschikt voor ieder interieur.

 

Maak een Instawall op aluminium 

 

Zwart-wit foto’s komen erg mooi uit op aluminium, omdat het een duidelijk contrast aan de foto’s geeft. Maar ook kleuren komen waanzinnig tot leven op dit materiaal en blijven altijd mooi. Wil jij de foto’s printen op een mat materiaal met een prachtig contrast en een zachte, maar stoere look? Kies dan voor aluminium!

aluminium en plexiglas

 

Instawall

Een Instawall kun je maken in zes verschillende maten. Van een kleintje met 6 foto’s (40×40 cm) tot een panorama van 50 foto’s (70×140 cm), alles kan! Kies uit vier verschillende materialen (plexiglas, aluminium, echt glas of poster). Je hebt geen Instagram nodig om een Instawall te maken, alle digitale foto’s kunnen worden gebruikt in de eenvoudige Instawall Tool.

Je kunt altijd kiezen voor of zwarte of witte omlijning van jouw Instawall. Wil je het nog stakker hebben? Dan kun je ook kiezen voor een Instawall zonder omlijning.  Over het algemeen zorgt een witte omlijning voor het meeste rust in de foto collage en geeft zwart een stoere touch aan het geheel. Je vind dit alles heel makkelijk terug in de online tool.

 

Ophangsysteem

Alle prints zijn voorzien van een blind ophangsysteem, welke aan de achterzijde van de Instawall of fotoprint wordt bevestigd. Zo kun je de Instawall bij ontvangst direct aan de muur hangen.

 

aluminium en plexiglas

Instawalls en foto prints op aluminium en plexiglas worden zorgvuldig verpakt. Plexiglas wordt na het printen voorzien van een extra folie-laag over de print ter bescherming tijdens het vervoer. Deze kun je bij ontvangst gemakkelijk van het plexiglas verwijderen.

 

Foto print

Wil je geen foto collage, maar juist één mooie foto groot laten afdrukken? Dat kan ook bij Instawall. Met dezelfde hoge kwaliteit wordt de foto geprint. Hoe groter de foto, hoe mooier het effect van het materiaal tot leven komt. Wil je weten of de kwaliteit van jouw foto goed genoeg is om op een bepaald formaat af te drukken? Stuur ons dan even een mailtje, dan helpen we je persoonlijk verder.

Bestel hier jouw fotoprint

aluminium en plexiglas

Fotoprint op plexiglas

 


 

Wil je nog meer weten over de materialen of heb je ons advies nodig? Stuur een mailtje of bel ons. We helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte van nieuws en acties: volg Instawall op Facebook en Instagram.