Tips voor het maken van een mooie Instawall. 

Heb je veel foto’s gemaakt deze zomer en wil je graag een mooie Instawall maken? Dan is het tijd om de mooiste foto’s te selecteren en samen te stellen, yes! Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw Instawall echt een kunstwerk wordt? Deze tips voor een mooie Instawall helpen je zeker op weg. 

Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden, is dat je het mooiste resultaat krijgt als de foto’s samen één geheel vormen. Veel plezier!

 

 

Tip #1 | Kies voor lichte, scherpe foto’s.


Met kwalitatief goede foto’s in de Instawall krijg je het mooiste resultaat. De twee belangrijkste punten waar je daarbij op moet letten, zijn licht en scherpte.  

Instawall foto

Foto: Iris Piers

Licht. Foto’s die in daglicht gemaakt zijn, zijn vaak helder en scherp. Kleuren komen beter tot hun recht en het contrast is beter. Hierdoor geven lichte foto’s mooiere afdrukken.

Scherpte. Kies voor scherpe foto’s die groot genoeg zijn. Zowel camera- als telefoon foto’s zijn super geschikt voor het maken van een Instawall. Waar je wel op moet letten, is dat er geen duidelijke pixels in de foto zitten. Het makkelijkste is om de foto’s eerst even in het groot op de computer te bekijken, dan weet je zeker dat de foto’s goed scherp zijn! 


Zijn de foto’s echt van te lage kwaliteit? Dan geeft de Instawall tool gewoon een melding. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal pixels (de resolutie) van de foto. We raden je aan foto’s met een lage resolutie te vervangen.

 

 

Tip #2 | Thema 


Denk bij het maken van jouw collage na over het onderwerp of thema. Dat kan je gezin zijn, een vakantie of bijvoorbeeld een kleur. Op vakantie maak je veel verschillende foto’s in dezelfde omgeving of op hetzelfde dagdeel. Dat is fijn, want hierdoor hebben foto’s vaak hetzelfde licht of vind je dezelfde kleuren terug. Zo vormen de foto’s samen een mooi geheel, en dus een mooie Instawall. 

Je kunt ook kiezen voor de foto’s van een bepaalde dag, of juist een selectie maken van je allermooiste foto’s van de afgelopen jaren, zoals Iris deed.

 

Foto Instawall thema

Foto: Vivian Jongejan

 

 

Tip #3 Kleurgebruik


Let bij het selecteren van de foto’s op de kleuren. Probeer, als het lukt, voor enkele kleurtinten te kiezen. Bij vakantiefoto’s zien we bijvoorbeeld veel blauw (van het water) en oranje (zonsondergangen) terug, kleuren die elkaar goed aanvullen. 

Uiteraard ligt het niet helemaal voor de hand dat ál je vakantiefoto’s dezelfde kleurtinten bevatten. Als je zelf het gevoel hebt dat bepaalde foto’s het geheel verstoren, kun je er ook voor kiezen om een deel van de foto’s zwart-wit te maken:

 

 

 

Tip #4 Filters


Een andere tip om de foto’s dezelfde uitstraling te geven, is door hetzelfde filter te gebruiken voor de foto’s in de Instawall. Op iPhone of een andere device kun je heel eenvoudig zelf een filter toevoegen aan je foto’s. 

 Thema foto Instawall

 Foto: The Identicals

 

Tip #5 Creëer rust.


Rust is de key tot het creëren van eenheid in je fotocollage. Een manier om rust te creëren is door het toevoegen van enkele abstracte of minimalistische foto’s. Denk bijvoorbeeld aan het blad van een palm, een close-up van de zee of een vogel in de lucht. 

Instawall tips

Minimalistische beelden zijn foto’s waarin eigenlijk weinig ‘gebeurt’, maar die wel een bepaald gevoel met zich meebrengen. De focus ligt op één onderdeel van de foto. In deze blog leggen we uit hoe je perfecte vakantiefoto’s voor je mooie Instawall kunt maken.

 

 

Tip #6: Wissel af


Omdat een Instawall tot wel 64 foto’s kan bevatten, afhankelijk van het formaat dat je kiest, zijn er een heleboel beelden die je aandacht vragen. Door in de collage af te wisselen met landschap- en close-up foto’s en mensen, maak je de samenstelling boeiend én wordt het een rustiger geheel.

 

Instawall thema

Foto: Amanda 

  

 Tip #7: Speel met de samenstelling


De manier waarop je de foto’s in de Instawall verdeeld is ook van belang. Probeer verschillende typen foto’s mooi te verspreiden. Denk hierbij weer aan compositie, kleur en het onderwerp van de foto’s. 

Gebruik je bijvoorbeeld enkele zwart-wit foto’s in een Instawall met verder gekleurde foto’s, plaats deze dan niet naast elkaar, maar verspreid ze mooi over de collage. Zo blijft het geheel in evenwicht.

 

Tips voor mooie Instawall

Foto: @huisjeno56

Tip #8: Jouw foto’s, jouw Instawall


Het belangrijkste bij het maken van de Instawall is natuurlijk dat jíj hem mooi vindt! Dus ga lekker aan de slag en test het uit in de tool. En mocht je toch vragen hebben? Dan kun je ons gewoon bellen, mailen of whatsappen. We staan klaar om je te helpen!

 

 

Aan de slag? Hier vind je alle Instawalls.

T/m 9 september 2018 ontvang je 10% korting op je aankoopbedrag.

Gebruik in de winkelmand code ‘summermemories‘ om gebruik te maken van de korting.

 

Instawall tips

 

Wil je nog meer voorbeelden zien? Volg ons dan op Instagram.

.