Oktober, tijd voor de herfst! Lekker binnen blijven, op de bank met een grote kop thee… of alle leuke evenementen rondom Oktober Woonmaand bezoeken natuurlijk. Want dat maakt oktober nou zo leuk, tijdens de verschillende woonbeurzen kun je weer lekker veel inspiratie op doen om van je huis een gezellige boel te maken.

 

Oktober Woonmaand

Oktober wordt ook wel de woonmaand genoemd, omdat het de eerste maand na de zomer is en we meer tijd besteden in huis. Voor velen is dit hét moment om met het interieur aan de slag te gaan. Is alles nog naar wens, of is het tijd voor iets nieuws? Je kan voor kleine aanpassingen gaan, zoals andere kussens of nieuwe accessoires, maar je kan het natuurlijk ook groots aanpakken. Nieuw kleurtje op de muur, of zelfs een verbouwing? In oktober kun je genoeg inspiratie opdoen!

Voor woonwinkels is dit ook de tijd van het jaar om hun nieuwe collecties te showen. Welke kleuren zijn de trend en hoe zien de nieuwste designs eruit? De woonbeurs is een mooie gelegenheid om dit te kunnen presenteren.   

Je kunt bij verschillende woonbeurzen inspiratie opdoen, hieronder vind je een rijtje met de meeste bekende en leukste woonbeurzen:

 

VT Wonen&Design beurs

2 t/m 7 oktober- RAI Amsterdam


VT Wonen&Design is een van de grootste en bekendste woonbeurzen in Nederland. Verschillende grote woontijdschriften werken hieraan mee, bijvoorbeeld vtwonen, Eigen Huis & Interieur, WONEN Landelijke Stijl, Stijlvol wonen en Ariadne at Home. Zij brengen allerlei merken, ontwerpers en retailers op één plek samen, zodat zij hun nieuwe collectie kunnen presenteren. Hier kan je veel inspiratie op doen voor grote èn kleine veranderingen en nieuwe accessoires shoppen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

BINNENKIJKEN @ariadneathome heet je van 2 tm 7 oktober van harte welkom in hun familiehuis op de #vtwonenendesignbeurs

Een bericht gedeeld door vt wonen&design beurs (@vtwonenendesignbeurs) op

 

Excellent Woonbeurs

25 t/m 28 oktober- Rotterdam Ahoy


Inspiratie opdoen omdat je je hele huis wilt omgooien? Bezoek dan de Excellent Woonbeurs. Rotterdam Ahoy wordt helemaal omgebouwd om de mooiste en compleet ingerichte huizen te presenteren. Er zijn verschillende bedrijven aanwezig die – of course – grote spelers zijn op het gebied van wonen en lifestyle. 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bezig met (ver)bouwen en op zoek naar advies van een toparchitect? Ga in gesprek met verschillende architecten, designers en interieurstylisten tijdens de EXCELLENT Woonbeurs 25 t/m 28 okt. R’dam AHOY 👈🏼 . . Neem je bouwtekeningen of -plannen mee en laat je inspireren! ~ Koop je tickets nu via link in bio! 🎟 #excellentmagazine #excellentwoonbeurs

Een bericht gedeeld door EXCELLENT Magazine (@excellent.magazine) op


 

NVM Open Huizen Dag

Zaterdag 6 oktober- Landelijk


Op zoek naar je droomhuis? Tijdens de NVM Open Huizen Dag houden verschillende (te koop staande) huizen open dag. Zodat je meerdere huizen kan bezichtigen op één dag. Je krijgt de rondleiding van de bewoners of makelaar zelf, zonder een afspraak te hoeven maken. Stiekem natuurlijk ook leuk om gewoon eens binnen te kijken in andere huizen en inspiratie op te doen voor je eigen interieur!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

6 oktober is het weer zover. Jip de Huismus is er klaar voor. Doe jij ook mee aan de NVM Open Huizen Dag?

Een bericht gedeeld door Ned. Ver. van Makelaars (@nvm.og) op

 

KreaDoe

31 oktober t/m 4 november- Jaarbeurs Utrecht


Als je leuk vindt om zelf creatief bezig te zijn is KreaDoe the place to be. Er zijn verschillende workshops, verrassende ideeën en experts die je al te graag willen helpen met al je vragen en hun kennis met je delen. Lekker bezig zijn dus!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KreaDoe (@kreadoe) op

 

BIS, bouw- en inspiratiesalon

6 t/m 14 oktober- België, Flanders Expo


Mocht je je hele huis willen verbouwen of handige bouwtips nodig hebben is de BIS, de bouw- en inspiratiesalon, een handige plek om je te oriënteren. Hier krijg je professioneel bouwadvies en handige tips en tricks. Wel een stukje rijden, maar zo kan je er voor zorgen dat je droomhuis werkelijkheid wordt.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bis, bouw- en inspiratiesalon (@bisbeurs) op

 

En? Waar ben jij dit jaar te vinden?

Wil je meer inspiratie op het gebied van wonen en fotografie? Volgt ons op Instagram en Pinterest.