Tijdens kerst draait alles om het woord waar alleen wij Nederlanders bekend mee zijn… Gezelligheid! Volgens ons staat gezelligheid gelijk aan kerstsfeer, maar hoe krijg je deze kerstsfeer in huis? Wij helpen je graag een handje op weg met een aantal leuke tips!


Outside

Iedereen versiert natuurlijk als eerste de kerstboom, maar minstens zo belangrijk is buiten! Geef jezelf en je gasten een welkom gevoel bij binnenkomst en versier je deur, bomen of ‘het houten bankje’ met kerstlampjes. Heerlijk thuiskomen toch?

 

Geur

Geur roept sterke herinneringen en emoties op. Zo herkennen we de geur van dennentakken uit duizenden en neemt deze ons gelijk mee naar de heerlijke kerstdagen met je geliefden om je heen. Geur is dus een toffe gadget om de kerstsfeer in huis te brengen! Dit kun je doen door winterse geurkaarsen aan te steken, een verse dennentak op te hangen, een sinaasappel met kruidnagel te prikken of (de allerlekkerste optie) zelf koekjes te bakken. Gezelligheid gegarandeerd!

 

Tafel

Bij kerst hoort lekker eten met geliefden. En daarbij hoort dan weer een gezellig gedekte tafel. Om je tafel echt in de kerststemming te brengen, kun je gebruik maken van natuurlijke versiering. Denk bijvoorbeeld aan verschillende takjes (rode besjes, eucalyptus etc.) en dennenappels uit het bos of misschien zelfs de tuin. Maar ook stukken fruit, zoals eerder genoemd sinaasappels met kruidnagel, staan prachtig als versiering. Ook kun je kleine kerststukjes maken (leuk met de kids!) en deze in mooie papieren bekertjes op tafel zetten.

 

Versiering

Kerstlichtjes in de boom hebben we vast allemaal, maar heb je er wel eens aan gedacht om de lichtjes om een ijzeren ster te wikkelen? Het enige wat je nodig hebt is een sterk ijzer draad en kerstlampjes. Ontzettend makkelijk, maar prachtig aan de muur!

Vergeet niet om de mooie momenten van de feestdagen vast te leggen! Zoek je een bijzondere manier om de prachtige verzameling kerstfoto’s te kunnen bewaren? Plaats ze in een Instawall en hang alle fijne herinneringen aan de muur!