Schep de oliebollen maar uit het vet, zet de champagne koud én haal die sterretjes maar tevoorschijn. We luiden straks met z’n allen 2019 in, een ideaal moment om de camera erbij te pakken en met die sterretjes gave beelden te schieten! Want hoe leuk is het om jullie feestelijke creatieve uitspattingen te vangen in dé foto van het nieuwe jaar?! En geloof ons, je hoeft echt geen ervaren fotograaf met fancy camera’s te zijn. Met je eigen smartphone kom je ook al een heel eind!

Het eerste ingrediënt voor de beroemde sterretjesfoto is een statief of een stabiele ondergrond. Je zal een relatief lange sluitertijd gebruiken, waardoor beweging met de camera uit den boze is. Daarnaast trommel je vier vrienden of familieleden op om ieder een sterretje vast te houden. Het is aan te raden om extra lange sterretjes te kopen, omdat je daarmee een paar keer een foto kan maken als je niet in één keer hét shot hebt. Tot slot heb je een camera of je smartphone nodig.

Instawall sterretjes schrijven in foto

 

SMARTPHONE schrijven met sterretjes

Iedere telefoon is anders, maar het is belangrijk dat je binnen het menu van je telefooncamera op zoek gaat naar een functie waar je je sluitertijd kunt aanpassen. De sluitertijd is de tijd dat licht op de sensor valt. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer bewegingsonscherpte in je foto. 

 

Instawall sterretjes schrijven in foto

 

CAMERA schrijven met sterretjes

Ben je in het bezit van een compactcamera, systeemcamera, bridgecamera of spiegelreflexcamera? Lucky you! Het principe is hetzelfde, maar je hebt meer kans dat je met een camera de sluitertijd handmatig kan instellen én hem langer open kan zetten. 

 

Veel plezier met het maken van jullie schitterende foto’s! Deel je foto op social media met #instawallsparkles, zodat we jullie resultaten kunnen bekijken!

Cheers op een fantastisch en fotogeniek 2019!

Liefs, team Instawall