Login

Sluit

Registreer

Wij gebruiken cookies
Accepteren

Met je zonnebril op geniet je van het zwoele zonlicht, de warme wind gaat zachtjes door je haar en je ruikt telkens een vleugje kokos van de zonnebrand waar je de hele dag druk mee aan het smeren was. Wat is het toch heerlijk om je hoofd leeg te maken en te genieten van deze momenten. Gelukkig kan je altijd terugkijken naar de prachtige foto’s die je deze reis hebt gemaakt. Er staat alleen straks een behoorlijke klus op je te wachten: alle beelden uitzoeken. Wordt dit weer maanden werk? Niet met deze tips! 

Tip 1 | Verwijder gevaar! 

Pak je foto’s er eens bij als je ligt te bakken in de zon, aan het nastomen bent na het douchen of net voor het slapen gaan. Swipe door je foto’s heen en kijk welke beelden je alvast kan verwijderen. Onscherpe foto’s kan je bijvoorbeeld direct verwijderen. Een onderkinnetje? Wellicht laat je die liever niet aan je vrienden en familie zien bij thuiskomst. En dat Franse jochie wat net door je beeld loopt, hoef je ook niet per se aan herinnerd te worden bij thuiskomst. Wees daarentegen niet te streng voor jezelf. Kijk uit voor het verwijdermonster, want je wilt uiteraard niet dat je zonder foto’s van vakantie thuiskomt. 

Vakantiefoto's maken op reis

Tip 2 | Sharing is caring 

Wanneer je samen op vakantie bent, is het aannemelijk dat er meerdere mensen foto’s maken. Stap met z’n allen een WhatsApp-groep in! Wanneer jullie in deze groep de gemaakte foto’s met elkaar delen, heb je mooi alle vakantiekiekjes samen gebundeld. Let wel dat je beelden via WhatsApp worden gecomprimeerd. Dat wil zeggen dat de kwaliteit van je beelden omlaag wordt gehaald. Wanneer je grote bestanden wilt delen, doe dat dan via een app als WeTransfer. De meeste telefoons slaan de foto’s automatisch op in een aparte map! Hoe handig?! 

Foto's delen met je reisgenoten

Tip 3 | Map it out 

Dat brengt ons gelijk bij de volgende tip: maak mapjes! Op elke smartphone of tablet kan je tegenwoordig albums maken. Je kunt er zoveel maken als je wilt. Ga je een langdurige rondreis maken? Maak dan een album van elk land of staat waar je langskomt. Wist je dat je bij veel smartphones ook kan selecteren op locatie? Tegenwoordig weten telefoons alles van je. Beetje creepy, maar ook erg handig. Zo kan je precies zien op welke datum en locatie een foto is genomen. Wil je je Instawall in een mooie kleurthema? Maak dan een album op kleur! 

Je foto's uitzoeken en netjes geordend in mappen

Tip 4 | Back it up 

Een van de meest dramatische dingen die er op een vakantie kunnen gebeuren? Het verliezen van al je foto’s natuurlijk! Je gaat niet op vakantie om bruin te worden, laat staan voor de rust. Nee, alle gekheid op een stokje. Het is natuurlijk erg vervelend als je er thuis achter komt dat al je foto’s verdwenen zijn. Maak daarom een back-up. Dit kan in de Cloud, via Dropbox, Google foto’s of Onedrive. Dit scheelt ook weer ruimte op je telefoon. 

Je foto's geordend opslaan als back-up

Tip 5 | Fan van je favoriet 

Heb jij dé foto gemaakt? Degene die je aan je vrienden wilt showen, die je direct wilt posten op social media (zodra je weer in bereik bent van wifi 😉) en bovenal vergroot thuis aan de muur wilt hangen. Sla deze foto dan op als favoriet! Bijna alle apparaten hebben tegenwoordig deze functie, waardoor je hem makkelijk terug kan vinden in die bulk vakantieplaatjes. 

Favoriete foto's delen met je vrienden

Tip 6 | Bonus: Stay privé

We snappen dat je heel enthousiast kan raken van je eigen mooie creaties, maar let op dat je nog even wacht met het delen van je pareltjes. Of zet je account op de privé-instelling. Je wilt natuurlijk niet dat ongenodigde gasten je vakantie op de voet volgen, zodat ze thuis even buit kunnen maken wanneer jij uit een kokosnoot ligt te drinken in de zon! 

Dan is het nu hoog tijd om herinneringen te verzamelen.
Wil je meer tips ontvangen of een van onze andere verhalen lezen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Enjoy the little things! 

Liefs, team Instawall

Start chat
Kunnen wij je helpen?
Hi! Welkom bij Instawall! Wij staan op werkdagen van 9:00 - 17:00 voor je klaar. Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by