Login

Sluit

Registreer

Wij gebruiken cookies
Accepteren

De tips om thuisblijven en werken leuk te maken! Horeca, theaters, bioscopen en scholen zijn al de hele week gesloten. In de meeste kantoren kun je een speld horen vallen, omdat bijna iedereen thuis werkt. Maar wij bij Instawall kunnen niet de enige zijn waarbij deze week thuiswerken voelt als een maand. Heb je ook het gevoel dat je alles al hebt gedaan?! Hier wat tips om de komende thuisblijf weken (hopelijk dagen) wat leuker te maken.

Tip 1: Pak je ‘’ooit’’ lijstje op

Nu je ‘verplicht’ vrije tijd hebt of thuis werkt, kun je eindelijk je ‘’dit wil ik ooit nog doen in mijn leven’’-lijstje oppakken. Bungee jumpen moet nog even uitgesteld worden, maar er staan waarschijnlijk genoeg dingen op die je vanuit huis zou kunnen doen. Bijvoorbeeld: een nieuwe taal leren via een online cursus (misschien zijn er zelfs wel mensen die via Skype lessen aanbieden), een boek schrijven, schilderen, een instrument leren spelen,  aan je bak- en kookkunsten werken, je verdiepen in een geloof of wat er dan ook op jouw lijstje staat!

Schilderen
Tips voor thuisblijven

Tip 2: Thuis les geven

Heb je kinderen? Dan zitten zij natuurlijk ook de hele dag thuis. Je wilt niet dat ze alle tijd achter de tv/ tablet/ telefoon besteden. En eerlijk, ze hebben helemaal geen vakantie. Je kinderen thuis les geven is een goede manier om jezelf en je kinderen bezig te houden. Wij hebben aan een basisschool juf wat tips voor thuisles geven gevraagd, lees ze hier.

Tip 3: Wandelen

De hele dag binnen zitten is niet heel goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Dus ga iedere dag een rondje lopen! Buiten (hopelijk in het zonnetje) een frisse neus halen, is ook goed voor je dagelijkse vitamine D inname. Houdt wel gepaste afstand van de andere wandelaars of fietsers die je tegen komt! 

Ben je net als ons thuis aan het werk? Dan is het helemaal verstandig om iedere dag even een rondje te lopen. De hele dag zitten is namelijk niet bevorderlijk voor de bloedsomloop. Laat, als het kan, je telefoon thuis tijdens het wandelen. Op deze manier komt niet alleen je bloedsomloop weer op gang, het verbetert ook je concentratie en creativiteit. 

Wandelen in het park
Wandelen in het park

Tip 4: Thuis sporten

Wil je nog een stapje verder gaan dan een rondje wandelen? Ga thuis een workout doen. Er zijn genoeg oefeningen die je thuis (met de hele familie) kunt doen. Op YouTube en Instagram zijn veel accounts te vinden waarop ideeën worden gedeeld voor thuissporters. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het account van Marloes, Optima Vita, op YouTube. Zij heeft video’s voor beginners, gemiddeld en gevorderd.

Thuis workout voor buikspieren
Thuis workout

Tip 5: Zoek je foto’s uit

Die ene taak die je zo graag gedaan wilt hebben, maar toch iedere dag weer uitstelt: je foto’s uitzoeken. Dit is hét moment om te gaan beginnen. Doe dit samen met je gezin om alle herinneringen van die vakanties, weekendjes weg en verjaardagen weer op te halen. Dan komt natuurlijk de vraag: ‘’Wat ga ik dan met mijn foto’s doen nadat ik alles heb uitgezocht?’’ Verzamelen in een Instawall of fotoboek natuurlijk 😄. Tips voor het maken van een mooie Instawall hebben we voor je op een rijtje gezet.

Instawall maken
Bewerktips

Tip 6: Videobellen met je opa en oma

Het is niet verstandig om iedere dag uitgebreid je familie of vrienden te bezoeken. Vooral je opa en oma die wellicht al ouder zijn niet. Maar we moeten ze natuurlijk wel laten weten dat we aan ze denken, dus ga videobellen! Dit kan via verschillende kanalen. We kennen allemaal Skype wel, maar voor degene zonder laptop en/ of webcam. Videobellen kan tegenwoordig ook via Whatsapp. Dit is heel simpel: open Whatsapp. Ga naar het gesprek met je opa of oma. Klik bovenin (naast de naam) op de videocamera. That’s it!

Heb je wat gehad aan deze tips voor thuisblijven? Of heb jij nog meer tips om thuis blijven / werken leuk te maken? Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook.

Start chat
Kunnen wij je helpen?
Hi! Welkom bij Instawall! Wij staan op werkdagen van 9:00 - 17:00 voor je klaar. Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by