Bekijk direct onze nieuwe website 🚀

Login

Sluit

Registreer

Wij gebruiken cookies
Accepteren

Support

Meer informatie

Product

COVID-19 Instawall beleid

Instawall streeft ernaar om onze klanten zo min mogelijk hinder te laten ervaren van de huidige situatie rondom het coronavirus. Dit doen wij door gewoon bereikbaar te zijn op de reguliere tijden van onze klantenservice en onze orders op onze gebruikelijke wijze te verwerken.

Wij zullen de komende periode met een aangepaste bezetting werken. Ondertussen doen wij ons uiterste best om alles in goede orde te verwerken maar vragen om jullie begrip bij eventuele vertragingen. Wij zijn in deze situatie ook afhankelijk van onze partners zoals PostNL. Ook zij doen er alles aan om op de reguliere manier hun werkwijze te vervolgen. Je kunt je Instawall daarom gewoon bij ons bestellen.

Mocht je vragen hebben over je bestelling zijn wij via WhatsApp, mail en telefonisch goed te bereiken. Je kunt de updates rondom ons beleid via deze pagina blijven volgen. Wij kijken uit naar je bestelling!

Liefs,
Team Instawall

Contactgegevens

Heb je vragen over de tool, de producten of over je bestelling? Ons team staat van maandag t/m vrijdag klaar om je te helpen.

• info@instawall.nl
• Telefoon: 072 511 43 94

• WhatsApp: 06 42 87 62 91

Op welke materialen kan ik mijn Instawall printen?

Een Instawall en een fotoprint kun je printen op poster, dibond aluminium, plexiglas of echt glas.

Ik heb geen Instagram. Kan ik toch een Instawall maken?

Dat kan zeker. Je kunt foto’s direct uploaden vanaf je computer, tablet, telefoon, Instagram of andere social media. Je hebt dus geen Instagram nodig om een Instawall te maken.

Kan ik mijn foto’s op een later moment vervangen?

Een Instawall wordt geprint op een plaat van hetzelfde materiaal. Het is één print, dus de foto’s kunnen niet vervangen worden nadat de Instawall in productie is gegaan.

Hoe hang ik mijn Instawall of fotoprint op?

• Instawalls en fotoprints op aluminium, glas en plexiglas worden standaard geleverd met een ophangsysteem aan de achterzijde van de print. Dit ophangsysteem is gratis.
• Je kunt deze prints met één of twee schroeven eenvoudig aan de muur hangen.
• Wil je geen gaten in de muur boren? Dan kun je kiezen voor een plafond-railsysteem waarmee je wanddecoratie kunt ophangen en verplaatsen. Deze railsystemen zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en lijstenmakers.
• Een poster Instawall wordt zonder ophangsysteem geleverd, zie ook de vraag hieronder.

Krijg ik een ophangsysteem bij mijn poster?

Een poster wordt zonder ophangsysteem geleverd. Een poster fotoprint of Instawall kun je ophangen met ons handgemaakte houten ophangsysteem of met behulp van posterclips. Deze ophangsystemen zijn apart verkrijgbaar en kun je bijbestellen in de winkelwagen of via onze pagina wanddecoratie.

Kan ik een afwijkende maat voor het houten ophangsysteem bestellen?

De beschikbare formaten van het houten ophangsysteem zijn: 25, 60, 70, 80, 100, 120 en 140 cm. Dit zijn vaste formaten en hier kan helaas niet op afgeweken worden. Helaas is het niet mogelijk om het ophangsysteem op maat te bestellen.

Waar wordt mijn bestelling geproduceerd?

Alle producten worden gemaakt bij onze productieafdeling in Duitsland. Hier werken toegewijde mensen die met veel precisie en zorg te werk gaan. Er wordt hier met de nieuwste, hightech machines gewerkt. Dus kunnen wij met trots zeggen: Made in Germany.

Wat zijn de afmetingen van het grid op een Instawall?

Een Instawall kun je maken met normaal, dik of geen grid. Normaal grid heeft een dikte van 4 mm tussen de foto’s. Dik grid heeft een dikte van 8 mm tussen de foto’s en bij geen grid grenzen de foto’s aan elkaar. Heb je al een Instawall thuis hangen en je twijfelt welk grid je moet kiezen, neem dan gerust contact met ons op.

In welk kleurprofiel wordt er geprint?

De Instawalls en fotoprints worden in het kleurprofiel Adobe SRGB (voor posters) en Adobe RGB 1998 (voor aluminium, plexiglas en glas) geprint. Twijfel je over het juiste kleurprofiel die jouw foto’s hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Let op, veel fotografen leveren foto’s op met het kleurprofiel Pro Photo. Als wij dit kleurprofiel omzetten naar onze instellingen, kunnen de kleuren afwijken. Neem bij twijfel daarom altijd contact met ons op.

Instawall tool

Hoe werkt het ontwerpen van een Instawall?

Heel simpel! Kies op de productpagina het gewenste formaat en materiaal. Daarna ga je aan de slag in de online Instawall tool. Daar upload je foto’s direct vanaf je computer, telefoon of social media, heel eenvoudig. Sleep de foto’s naar de gewenste plek en vul zo de Instawall.

In de tool kun je kiezen voor verschillende sjablonen, mét of zonder grote foto’s. Ook heb je mogelijkheden voor de lijnen tussen de foto’s. Dit noemen we het ‘grid’. Je kunt kiezen voor zwart, wit of geen grid en je kunt kiezen tussen dikke en dunne lijnen.

Hoe kan ik teksten toevoegen aan mijn Instawall?

In de tool kun je quotes toevoegen aan de Instawall. Deze vind je in de linkerkolom. Wil je eigen teksten toevoegen? Gebruik dan een app (zoals canva) om afbeeldingen met tekst te maken. Deze upload je daarna gewoon als afbeelding in jouw Instawall.

De tool geeft aan dat de resolutie van mijn foto te laag is. Wat nu?

Foto’s met een lage resolutie worden niet scherp afgedrukt. We raden daarom aan om foto’s met lage resolutie te vervangen voor andere foto’s. Wil je de foto toch in de Instawall laten staan, bijvoorbeeld omdat de foto voor jou erg waardevol is? Dat kan. Reken er in dat geval op, dat de afdruk van die foto minder scherp zal zijn.

Wat gebeurt er met foto’s die niet vierkant zijn?

Niet-vierkante foto’s worden automatisch in het midden van de foto bijgesneden. Wil je dat de foto op een andere manier wordt bijgesneden, dan kun je de foto’s na het uploaden eenvoudig zelf bijsnijden. Controleer voor je de Instawall besteld dus goed of alle foto’s zijn bijgesneden zoals jij dat wilt.

Kan ik filters over mijn foto’s plaatsen?

Op dit moment heb je de mogelijkheid om foto’s lichter en scherper te maken en meer contrast toe te voegen. Je kunt ook een zwart-wit filter over de foto’s plaatsen. Andere filters zijn er op dit moment nog niet, maar je kunt natuurlijk wel zelf foto’s uploaden die je vooraf een filter hebt gegeven.

Kan ik mijn Instawall project tussentijds opslaan?

Jazeker. Als ingelogde gebruiker kun je jouw Instawall project online opslaan. Maak hiervoor een account aan en klik in de tool op de ‘opslaan’ button. Je hoeft geen programma op je computer te downloaden, alles gaat eenvoudig online.

Hoe lang blijft mijn Instawall bewaard?

Een Instawall project en de foto’s die je hierbij hebt geupload, blijven één maand in jouw account opgeslagen. Let op: de foto’s zijn dus gekoppeld aan een Instawall project. Wil je een andere maat Instawall maken, dan dien je de foto’s opnieuw te uploaden. Zodra je in de tool op de ‘opslaan’ button klikt, wordt de bewaar-termijn van de foto’s met een maand verlengt.

Mijn foto’s zijn verdwenen. Kan ik ze terughalen?

Ben je langer dan een maand bezig met je Instawall en heb je hem tussentijds niet opgeslagen? Dan is ons systeem genoodzaakt om de foto’s te verwijderen. Vanwege onze privacy richtlijnen worden de foto’s niet langer dan een maand bewaard. Ben je korter dan één maand bezig en zijn je foto’s toch verwijderd? Probeer dan even in en uit te loggen of een andere internetbrowser te gebruiken. Let op: de foto’s zijn gekoppeld aan een Instawall project. Wil je een andere maat Instawall maken, dan dien je de foto’s opnieuw te uploaden.

Fotoboeken tool

Hoe werkt het maken van een fotoboek?

Het maken van een fotoboek is heel eenvoudig. In de tool kun je kiezen voor verschillende indelingen van het boek en eventueel extra pagina’s aan het einde of in het midden toevoegen. Je upload de foto’s in de tool en kunt online aan het boek werken. Je hoeft dus geen programma te downloaden.

Kan ik het fotoboek tussentijds opslaan?

Ja, ook het fotoboek kun je tussentijds opslaan. Dit gaat allemaal heel eenvoudig in de fotoboeken tool.

Kan ik filters over mijn foto’s plaatsen?

Yes! Dat kan. Je kunt rechtsboven in de tool filters en bewerk opties voor jouw foto’s vinden.

Kan ik extra bladzijdes toevoegen?

Jazeker. Onze fotoboeken hebben minimaal 24 en maximaal 200 pagina’s. Door onderin op het plusje te klikken, worden er nieuwe -lege- pagina’s toegevoegd. Via de indelingen in de linkerkolom voeg je vervolgens eenvoudig nieuwe foto’s toe aan de pagina’s. De kosten voor extra pagina’s (meer dan 24) zijn €0,59 per pagina voor 21x21cm boeken en €0,99,- voor 30×30 cm boeken.

Kwaliteit

Van welke kwaliteit moeten mijn fotobestanden zijn?

Zowel in de tool voor Instawalls als voor fotoboeken krijg je een melding als de resolutie van een foto te laag is. In dat geval raden we je aan een andere foto te kiezen.

Bij Instawall kijken we naar het aantal pixels van een foto om de kwaliteit te bepalen. Foto’s voor een ‘klein’ vak in een Instawall dienen minimaal 640×640 pixels groot te zijn.

Wat houdt jullie 100% kwaliteitsgarantie in?

Met onze kwaliteitsgarantie garanderen wij jou een product van topkwaliteit. Mocht jouw Instawall, fotoprint of fotoboek onverhoopt beschadigd worden geleverd, lees dan de onderstaande vraag. Ben je niet tevreden met het product, dan zorgen we samen voor een passende oplossing.

Wat moet ik doen als ik een beschadigd product ontvang?

Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar hello@instawall.nl Wij ontvangen graag duidelijke foto’s van zowel de buiten- als de binnenkant van de verpakking en van de beschadigde Instawall. Wij nemen de beschadiging dan in behandeling.

Bestellen & betalen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kunt bij ons betalen via iDeal, Bancontact, Mistercash, Paypal, Billink (achteraf betalen), creditcard en bankoverschrijving. Wanneer je met bankoverschrijving betaald wordt de bestelling pas na betaling in productie genomen.

Kan ik een zakelijke factuur ontvangen?

Bij je bestelling ontvang je een ontvangstbewijs met de BTW gegevens. Is dit niet voldoende voor jouw administratie? Dan kun je ons via hello@instawall.nl een mailtje sturen voor een zakelijke factuur. Hiervoor graag je ordernummer als referentie gebruiken.

Ik bestel voor mijn bedrijf vanuit het buitenland. Kan de BTW verlegd worden?

Wanneer je een bestelling plaatst voor je bedrijf en je bent niet gevestigd in Nederland of België, dan kunnen wij de BTW verleggen. Plaats tijdens het bestellen het BTW nummer en het verleg verzoek in de bestelnotitie, dan maken wij het in orde. Voor Nederlandse en Belgische bedrijven kan de BTW teruggevraagd worden bij de belastingdienst in het desbetreffende land.

Onze BTW nummers zijn als volgt:

• Nederland: NL854904682.B01

• België: BE0683.829.313

Verzending

Wat is de levertijd?

• 1-2 werkdagen voor ophangsystemen en giftcards.
• 3-4 werkdagen voor Fotoboeken.
• 5 werkdagen voor wanddecoratie (Instawalls, fotoprints en passe partout).

Uitgebreide informatie over de levertijden vind je op: www.instawall.nl/levertijden.

Wat zijn de verzendkosten?

• €1,99 | Giftcard in cadeauverpakking en posterclips.
• €3,99 | Fotoboeken
• €5,99 | Posters t/m 80 cm
• €6,99 | Poster vanaf 81 cm
• €7,99 | Houten ophangsystemen
• €7,99 | Wanddecoratie t/m 80 cm
• €9,99 | Wanddecoratie vanaf 81 cm

De verzendkosten gelden voor Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Ik woon in België. Moet ik extra verzendkosten betalen?

Nee, je hoeft voor België geen extra verzendkosten te betalen. Houdt er wel rekening mee dat de verzending in sommige gevallen een dag langer kan duren.

Naar welke landen verzenden jullie?

In de afrekenpagina kun je kiezen voor verzending naar Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Voor overige landen kun je ons mailen op hello@instawall.nl. Omdat sommige producten afwijkende maten hebben, zijn de verzendmogelijkheden per bestelling verschillend. We helpen je graag via de mail verder.

Kan ik de bestelling op een ander adres laten leveren?

Dat kan zeker. Bij het afrekenen kun je onder de factuurgegevens een ander verzendadres invullen. Let wel op dat wij geen persoonlijke boodschap met een pakket kunnen meesturen.

Kan ik het product zelf bij jullie ophalen?

Onze producten worden direct verzonden vanuit onze productieafdeling dat gevestigd is in Duitsland. Het is daarom niet mogelijk om je bestelling op te halen in Alkmaar.

Waarom krijg ik direct een melding van mijn PostNL app dat mijn pakket onderweg is?

Gebruik je de PostNL app om je bestellingen te volgen? Let dan op. Op het moment dat je bestelt, wordt er direct een seintje aan de PostNL app gegeven. Deze geeft aan dat jouw bestelling de volgende dag wordt bezorgt. Dit gebeurt echter pas nadat het pakket bij ons is verzonden. Kijk dus pas op de PostNL app, nadat je van ons een track-en-trace mail hebt gehad. Vanaf dat moment is informatie in de PostNL app up-to-date!

Ik wil de status van mijn bestelling weten. Wat kan ik doen?

Het bestelproces van een Instawall is als volgt:

• Zodra je de bestelling hebt geplaatst wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar productie.
• Vervolgens wordt de print digitaal ingeladen bij de printer en afgedrukt.
• Hierna moet de print drogen. Plexiglas en glas hebben een langere droogtijd dan aluminium en poster.
• Zodra de Instawall of fotoprint op aluminium, plexiglas of glas goed gedroogd is, wordt deze voorzien van een ophangsysteem. Hierna wordt jouw bestelling zorgvuldig ingepakt en verzonden.
• Wanneer jouw bestelling de productie heeft verlaten en is ontvangen in het sorteercentrum van PostNL of DPD, ontvang je een e-mail met track-en-trace code. Vanaf dit moment kun je jouw bestelling volgen. Wij beschikken bij Instawall over dezelfde track-en-trace en hebben dus dezelfde informatie als jij.

Mocht je in de tussentijd toch nieuwsgierig zijn naar de status, stuur dan een mailtje met je ordernummer naar hello@instawall.nl. Dan helpen we je verder.

Wat moet ik doen als ik op de geplande leverdag niet thuis ben?

Mocht je op het moment van afleveren niet thuis zijn, dan zorgt de bezorger van PostNL of DPD ervoor dat er een briefje in je brievenbus komt met een nieuwe mogelijkheid om het af te leveren. Je kunt dan vaak ook online zelf een afspraak inplannen.

Let op! Post NL en DPD hebben eisen aan pakketafmetingen, sommige producten voldoen qua afmeting niet aan deze eisen en worden met een eigen koerierdienst verzonden. Zo zorgen we ervoor dat jouw bestelling goed aankomt. De dag van verzending ontvang je een persoonlijk bericht van ons met de verzendinformatie.

Giftcard

Kan ik de giftcard voor meerdere bestellingen gebruiken?

Ja, dat kan. De giftcard wordt gezien als betaalmiddel. Als je niet het gehele bedrag gebruikt, kun je het overige bedrag bij een volgende bestelling gebruiken.

Kan ik een giftcard ook voor fotoboeken gebruiken?

Een giftcard kan gebruikt worden voor alle Instawall producten, dus ook voor fotoboeken, fotoprints of ophangsystemen.

Kan ik meerdere giftcards combineren?

Heb je meerdere giftcards? Dan kun je deze samen gebruiken. De bedragen van de giftcards worden vanaf het totaal in de winkelmand afgehaald.

Hoe lang is een Instawall giftcard geldig?

Een Instawall giftcard is twee jaar geldig. Informatie over de vervaldatum van je giftcard kun je opvragen via giftcards@instawall.nl

Waar kan ik mijn giftcard invullen?

De unieke code van je giftcard kun je invullen in de winkelmand. Je kunt klikken op kortingsbon toevoegen, de code invullen en klikken op toepassen.

Contact

Heb je vragen over de tool, de producten of over je bestelling? Ons team staat 5 dagen per week voor je klaar om je te helpen.

• info@instawall.nl
• Telefoon: 072 511 43 94

• WhatsApp: 06 42 87 62 91

Oudegracht 204-206
1811 CR Alkmaar

• KVK Nummer: 62654438

• BTW Nederland: NL854904682.B01

• BTW België: BE0683.829.313