Login

Sluit

Registreer

Wij gebruiken cookies
Accepteren

Door het Corona virus zijn de scholen nu al een tijdje dicht. Jijzelf en de kinderen zitten thuis, maar hebben eigenlijk geen vakantie. Als ouder wil je waarschijnlijk niet dat je kind de hele dag achter een tablet of televisie zit. Maar thuis lesgeven… Hoe pak je dat aan? Wij hebben aan basisschool juf Judith wat tips gevraagd om thuis les te geven! In deze blog vind je de beste tips om van thuis lesgeven een succes te maken.

Tip 1

Zorg voor structuur in de dag. Houden kinderen van! Maak samen met je kinderen een schema, samen knippen, plakken of tekenen. Zo weten ze goed welk plaatje waar voor staat en laat je ze actief meedenken.

Tip 2

Maak voor het thuis lesgeven in het schema (kleine) blokken van werken/leren en ontspannen/spelen/rusten. Kinderen hebben vaak niet de langste spanningsboog.

Tip 3

Zorg voor afwisseling tijdens het thuis lesgeven. Werken op papier afwisselen met werken op de laptop. Spelend en bewegend leren werkt goed en voeg creatieve opdrachten toe.

Tip 4

Geef de kinderen eigen verantwoordelijkheid voor hun planning. En evalueer het met ze. Hoe ging het, wat vond je prettig, wat werkte goed/minder goed? 

Tip 5

Laat oudere kinderen jongere kinderen helpen als dat kan. Goed moment om als broers en zussen hun band te versterken. 

Tip 6

Plan niet teveel; liever een paar dingen goed, dan meer dingen waar ze minder veel van onthouden/begrijpen.

Tip 7

Maak het thuis lesgeven leuk en afwisselend. Er zijn zoveel goede tips op internet: workshops cultuur, yoga, muziek, sporten.

muziek

Tip 8

Als je zelf ook thuis moet werken, wees duidelijk naar kinderen wanneer ze wel en niet bij je terecht kunnen en wat ze kunnen doen als je even niet bereikbaar bent.

Tot slot

Probeer vooral ook te genieten van deze bijzondere tijd, die je (meer) samen met je kind kunt zijn. Thuis lesgeven is een leuke en educatieve manier om de band met je kind nog sterker te maken.

Heb je nog meer tips voor thuis lesgeven? Laat het ons weten via Instagram of Facebook. En wil je nog meer tips lezen voor wat je als thuis blijver kan doen tijdens het (verplicht) thuis blijven/ werken? We hebben wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet! Lees het in onze blog.

Start chat
Kunnen wij je helpen?
Hi! Welkom bij Instawall! Wij staan op werkdagen van 9:00 - 17:00 voor je klaar. Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by